Recht tegenover restaurant SYR, in het hart van het Utrechtse museumkwartier, zit dit monumentale pand met mooie hoge ramen. Het pand, gebouwd in 1860, wordt nu bewoond door Ad & Els die er een B&B runnen.

Dit monumentale pand steekt hoog boven alle andere panden op de Steenweg uit en leent zich perfect voor projectie. Hoog in de gevel staat – bijna onleesbaar – in twee gevelstenen het bouwjaar van het pand: ANNO 1907.

Café De Morgenster bestaat al ruim 100 jaar. De oudste vermelding van het pand dateert uit 1581. Samen met het ‘buur’pand, waar nu Velvet Hair & Vintage in zit, maakt het een mooi setje.

Dit pand met zeer hoge gevel en kroonlijst is gebouwd in 1800. Tot en met de kap is het nog in de oorspronkelijke staat. Op de benedenverdieping vind je er nu Combo Design.

Rond 1200 kende de locatie van de Lijnmarkt al markt. Vermoedelijk was er een markthal te vinden en werd er gehandeld in koren. Intussen behuist de Lijnmarkt nog steeds vele ondernemers en winkels.

Bij elke Utrechter bekend..  de iconische Domkerk! Dit jaar heb je de kans om jouw kunstwerk te laten stralen op het prachtige half middeleeuwse kerkgebouw met gotische kenmerken.

Steenweg 50 was ooit de geboorteplaats van Ger Schoen in 1973 en herbergt nu een verzameling ondeugende lekkernijen.

In dit historische pand was in 1882 het schildersbedrijf van J. van Ingen gevestigd.

Een winkel, cafe en hotel in een. Met drie prachtige gevels vormen zij een locatie voor Kleur de Stad.

Blankenburgh is een van de oudste weerbare huizen van Nederland (ook wel stadskasteel genoemd).