En nog een WordPress site

Van 29 augustus tot en met 29 september
in Ede!

Ede: herdenken, beseffen en beleven

September is een bijzondere maand: de Airborne Ede-maand. Het is de maand waarin we stilstaan bij de mensen die in 1944 vochten voor onze vrijheid. We herdenken Operatie Market Garden, het bombardement op Ede en de luchtlandingen. Tweeduizend parachutisten landden in 1944 op de Ginkelse Heide bij Ede. Dit was het begin van de bevrijding van Nederland. De impact van deze operatie is nog steeds zichtbaar in onze gemeente.

Tijdens de Airborne Ede-maand herdenken we het verleden en staan we stil bij hoe waardevol vrede en veiligheid is. Met kleur de toren maken we de Airborne maand zichtbaar in het centrum van Ede. Doe je ook mee? Kleur de kerktoren precies zoals jij dat wil, met felle kleuren en veel fantasie. Lever deze digitaal in voor 4 augustus en kom in de maand september kijken of jouw creatie ook te zien is op de toren. Want in de maand september wordt de toren iedere dag aangelicht tussen 20 en 22 uur en is dit kunstproject te zien (als het donker genoeg is natuurlijk).

Kom je dan ook kijken?

32

dagen

1

toren

46

dagen over om in te zenden!

 
 

Oude Kerk Ede

Grotestraat 58, Ede
De naam zegt het al, deze kerk is heel oud. We weten niet precies hoe oud, zeker is dat er al in de 13e eeuw iets op deze plek stond. De toren zelf is in de 14e eeuw gebouwd.
 
 
 
 

Upload kleurplaat

 
Bij voorkeur <br /> een scan Bij voorkeur
een scan

of

Camera recht <br /> er boven Camera recht
er boven
Zorg voor voldoende licht Vermijd
schaduwen