Van 22 december tot en met
30 december

in alle 9 Hanzesteden!

‘Kleur de Hanze’ zal gedurende 9 dagen in 9 hanzesteden tegelijk plaatsvinden. Zo ontstaat één lichtkunstwerk dat de verbinding tussen de Hanzesteden voor iedereen zichtbaar maakt.

Tot en met 3 december konden op deze website kleurplaten worden ingestuurd. Binnenkort verschijnt op deze pagina een lijst van de geselecteerde tekeningen, wie weet staat jouw kunstwerk vanaf 22 december op een van de 11 deelnemende gevels!

Scroll naar beneden voor de steden en de verschillende gebouwen die meedoen.

 

9

Hanzesteden

11

gebouwen

0

dagen over om in te zenden!

 
 

Volg de route langs alle Hanzesteden om de kunstwerken te bekijken.

 
 
 
Hanzesteden Kaart Deelnemende steden Kleur de Hanze
 
 

Deventer – Stadhuis

Grote Kerkhof 4
Het stadhuis van Deventer is gelegen aan het Grote Kerkhof tegenover de Lebuïnuskerk. Het prachtige gebouw is een mix tussen historische rijksmonumenten en nieuwbouw.
 
 

Deventer – De Waag

Brink 56
Het oudste waaggebouw in Nederland dat als zodanig werd gebouwd. In het pre-industriële tijdperk bevonden zich hier de openbare weegschalen.
 
 

Doesburg – Stadhuis

Roggestraat 2
Het stadhuis in Doesburg is een verzameling van historische panden die in de loop der eeuwen is samengevoegd om ‘t gemeentebestuur te huisvesten.
 
 

Elburg – Museum Elburg

Jufferenstraat 8
Museum Elburg is een cultuurhistorisch museum gevestigd in het voormalige Agnietenklooster. Het museum besteedt onder meer aandacht aan de geschiedenis van de Elburg en het klooster.
 
 

Harderwijk – Vischpoort

Vischmarkt 9a
De Vischpoort is gebouwd eind 14e eeuw. Door deze poort werd vis van en naar de boten gebracht. Daarnaast had de poort een beschermende functie tegen vijanden en tegen het water.
 
 

Hasselt – Oude Stadhuis

Markt 1
Het Oude Stadhuis van Hasselt is een laatgotisch gebouw dat dateert uit de 16e eeuw. Binnen zijn er schilderijen uit de 17de eeuw te bezichtigen.
 
 

Hattem – Stadhuis

Markt 1
Het stadhuis van Hattem dateert uit de 16e eeuw. Het pand is gevestigd op de hoek van de Markt, dat al eeuwenlang het kloppend hart van Hattem vormt.
 
 

Kampen – Oude Raadhuis

Oudestraat 133
Het Oude Raadhuis is het oude stadhuis van Kampen. Het laatgotisch stadhuis is gebouwd halverwege de 14de eeuw.
 
 

Zutphen – Monument

Houtmarkt 70
Het gebouw aan de Houtmarkt 70 is een monumentaal pand gebouwd rond 1615. Het is herkenbaar aan de bakstenen trapgevel en rijke, natuurstenen decoratie.
 
 

Zutphen – IJssalon

Houtmarkt 44
Het monumentale pand Houtmarkt 44 in Zutphen wordt in 1326 als eerst vermeld als woning en is dan eigendom van de graven van Gelre en Zutphen. Intussen zit er een ijssalon in het gebouw.
 
 

Zwolle – ANNO Stadsmuseum

Melkmarkt 41
Het Drostenhuis aan de Melkmarkt in Zwolle is een 16e eeuwse regentenwoning met een rijke uitstraling. Sinds 2022 is het ANNO Stadsmuseum hier gevestigd.
 
 
 
 
 
 

De inzending is gesloten. Binnenkort verschijnt de lijst met de geselecteerde kunstwerken.